Intrebari Frecvente (aka FAQ)
Pot sa trec la alt vps in viitor?

Sigur - si nici macar nu e nevoie sa reinstalezi ceva. Oprim vps-ul, marim memoria si spatiul de stocare, si apoi il pornim. Foarte simplu si rapid.

go top
Pot sa cumpar si alte IP-uri?

Desigur. IP-uri aditionale sunt disponibile la cerere pentru 1EUR/lunar.

go top
Gazduiti DNS sau inregistrati domenii?

Bineinteles. Un furnizor extern, poate rezolva problema DNS-uri eficient si rapid, cu o interfata simpla o retea excelenta si preturi foarte mici. Momentan nu inregistram domenii, noi folosim rotld.

go top
Pot folosi Ruby on Rails?

Fara probleme. Colaboram cu dezvoltatori Ruby in Rails si orice vps poate fi configurat pentru asta. Apache, Lighttpd sau Mongrel sunt optiuni disponibile.

go top
Ce se intampla daca-mi depasesc banda alocata?

Limita exista ca sa... existe. Daca-ti depasesti banda, felicitari! Ai un site de succes. N-o sa-ti dam site-ul jos acuma. Daca se va intampla regulat o sa gasim o solutie. Daca anticipezi un consum de banda consistent spune-ne. De asemenea recomandam metode de optimizare a benzii prin folosirea de mod_deflate de exemplu.

go top
Pot cumpara mai mult spatiu pe disc sau banda?

In pagina de rezervare a unui vps develbox poti alege din mai multe astfel de optiuni disponibile. Oricum daca ai nevoi ce nu se incadreaza in pachetele standard spune-ne.

go top
Daca nu mai functioneaza vps-ul?

Poti sa-l restartezi. Poti sa-l recuperezi dintr-un back-up. Poti sa-l stergi si sa o iei de la capat. Poti sa pornesti in modul rescue si sa rezolvi problema.

go top
Pot sa-mi restartez vps-ul?

Se poate. Poti sa dai comenzi ca: "reboot", "halt" sau "shutdown now" ca in consola unui server la care ai acces direct.

go top
Exista acces la consola?

Desigur. Poti accesa cu ajutorul oricarei aplicatii de ssh consola vps-ului tau. Poti sa schimbi portul default de acces prin ssh din 22 in orice altceva (chiar iti recomandam pentru a scapa de multe dintre script-urile de brute force attack).

go top
Cate vps-uri sunt pe un server fizic?

Evident ca depinde de tipul vps-urilor locate pe un server. Un server fizic poate dispune de maximum 8 procesoare si 32GB RAM. Restul sunt impartiri - vezi intrebarea urmatoare.

go top
Cum se imparte procesorul?

Fiecarui vps i se aloca o importanta in functie de cantitatea de memorie alocata. Astfel un 1024.vps are de 4x cicluri de procesor disponibile ca un 256.vps in incarcare maxima. Insa, daca procesoarele nu sunt folosite orice vps are la dispozitie timpul de procesor nefolosit. Astfel este creat un mediu in care fiecare vps dispune de resurse garantate in functie de pachetul ales sau chiar mai mult.

go top
Pot sa contactez suportul 24x7?

Bineinteles - oricand poti sa introduci un ticket in care sa ne descrii problema. Daca problema nu este rezolvata in acest mod sau crezi ca putem comunica mai bine direct, ne poti suna la 0756-393.129

go top
Garantie 99.9%?

Nu facem reclama la uptime de 99.9%. Oricum cei care spun ca garanteaza acest uptime includ exceptii ca: interventiile pentru mentenanta anuntate, caderea retelei, defectele hardware sau software. Si atunci ce mai ramane? Promisiunea nostra e clara: facem tot posibilul pentru a rula vps-urile fara intrerupere iar daca se inatmpla ceva vom rezolva rapid problema, caci daca server-ele nu merg, clientii pleaca.

go top
Cum de sunt preturile pentru vps asa mici?

Buna intrebare. Suntem dezvoltatori, scriem soft, il customizam pentru a elimina cat mai mult munca manuala. Castigam astfel resurse umane si financiare folosite pentru un suport de calitate si pentru imbunatatirea serviciilor.

go top
Ce distributii sunt oferite?

In acest moment CentOS 5.4, Debian 5.0, Fedora 9, Ubuntu 8.04

go top
Ce pot sa fac cu vps-ul meu?

Orice vrei tu.

Dar...

  • Nimic ilegal
  • Nimic care sa incurce alti clienti sau sa interfereze cu alte servicii.

Va rugam sa studiati Termenii de utilizare.

go top
Un program de "referrer"?

Desigur. Pentru orice client nou care introduce la adresa de referinta emailul dvs (folosit la inscriere) veti primi de la 1-3 luni gratuite (in functie de vps-ul pe care il va alege).

go top
Pot sa instalez o alta distributie sau sa reinstalez?

Bineinteles. Poti sa o iei de la inceput oricand doresti.

go top
Aveti un control-panel?

Nu oferim un control panel ca Plesk sau Cpanel, dar le poti instala pe vps-ul tau develbox fara probleme. Poti sa achizitionezi licente de la producator sau mai avantajos cu plata lunara de la un distribuitor. La solicitare puntem instala Webmin, un control panel open-source care permite dintr-un browser control-ul vps-ului ca: adaugare utilizatori, configurare Apache, DNS, email, baze de date, etc.

go top
Sunt cam incepator, o sa fie dificil?

Posibil. vps-urile sunt distributii cu acces de root, unde poti si trebuie sa faci ce vrei. Multi care pornesc cu hosting de tip shared sunt obisnuiti cu sisteme de control de tip cPanel si fara acces la consola. Noi ne adresam celor care vor sa contruiasca un sistem de la zero si sa-l configureze cat mai precis dupa cerinte. Dar orice trebuie sa inceapa de undeva. Un 256.vps este un loc ideal pentru a experimenta si invata sa construiesti de la baza o masina folostia in productie. Exploreaza, configureaza, invata. Daca ai stricat ceva, da un restart. Daca e nasol tare, solicita o reinstalare de la zero. Vei fi uimit cat de repede ai sa devii un expert in acest mod.

go top
Cum se factureaza?

Facturarea se face lunar, in ziua din luna in care a fost activat vps-ul dvs. Poti plati in avans daca e mai simplu pentru tine, chiar vei beneficia de reducere - 10% la plata pe 6 luni sau 20% la plata pe 1 an.

go top
Pot sa pun un firewall pe vps-ul meu?

Se poate si va incurajam sa faceti asta. Orice vps include iptables.

go top
Cate domenii pot sa gazduiesc?

Aceasta este o intrebare familiara celor care folosesc shared hosting. Nu este nici o limita din moment ce esti in control absolut al vps-ului tau.

go top
Se poate plati in avans sau anual?

Da, poti sa platesti in avans dupa inscriere. In functie de perioada platita in avans sunt discount-uri corespunzatoare.

go top
Se ofera discount pentru mai multe vps-uri?

Bineinteles. Acestea sunt in functie de suma de plata totala lunara.

go top
Pot sa cumpar mai multe vps-uri?

Bineinteles. Se pot folosi pentru redundanta sau load-balancing. Sau pentru devoltare si separat in productie.

go top